Taku: Bang Bang Black Spring Chicken Marinated in Glass Noodles and Sesame


Ingredients:
1½ cucumbers
1 tsp salt
30 g glass noodles (1oz.)
1 tsp sesame oil
250 g cooked black-feathered chicken (8.8 oz,)

Sesame Dressing Ingredients:
¼ tsp szechuan peppercorns
3 cloves of garlic
1 piece of ginger
½ tsp chilli sauce
3 tbsp roasted sesame paste
2 tbsp sesame oil
2 1/2 tbsp light soy sauce
1 tbsp shaoxing rice wine
1 tbsp rice vinegar
1 tbsp sugar
3 tbsp chicken stock

English Instructions:
1. Cut the cucumber into thin slices and put in a bowl. Add salt. After 20 minutes drain off the liquid.
2. For the sesame dressing, roast the peppercorns in a pan over a medium heat until they are golden brown. then grind them.
3. Mix the garlic, ginger, chili sauce, sesame paste and oil, soy sauce, rice wine, vinegar, sugar and stock in a mixer until they form a smooth sauce.
4. Soak the glass noodles in hot water for 10 minutes. then blanch the noodles for 3 minutes and rinse in cold water. marinate the noodles and the cooked meat in the sesame dressing. then arrange the glass noodles, meat and cucumber on a plate. finally sprinkle the meat with spring onions.

German Instructions:
1. Die Gurken in feine Streifen schneiden und in eine Schüssel geben. Salzen. Nach 20 Minuten das Wasser abgießen.

2. Für das Sesamdressing die Pfefferkörner in einer Pfanne bei mittlerer Hitze rösten, bis sie goldbraun sind. Anschließend zermahlen.

3. Knoblauch, Ingwer, Chilisauce, Sesampaste und Öl, Sojasauce, Reiswein, Essig, Zucker und Brühe im Mixer zu einer glatten Sauce schlagen.

4. Die Glasnudeln 10 Minuten in heißem Wasser einweichen. Anschließend die Nudeln 3 Minuten blanchieren und dann mit kaltem Wasser abschrecken. Die Nudeln und das gekochte Fleisch mit Sesamdressing marinieren. Danach die Glasnudeln, das Fleisch und die Gurken auf einem Teller anrichten. Zum Schluss die Frühlingszwiebeln über das Fleisch streuen.




Restaurant: Taku, Trankgasse 1-5, 50667 Cologne, North Rhine-Westphalia, Germany
Recipe Type: Authentic
Submitted By: Chef Nicolas Von Auersperg
Recipe Author: Chef Nicolas Von Auersperg
Recipe Source: http://www.ti-magazin.de/01_2011/files/assets/downloads/page0020.pdf
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